13. heinäkuuta 2012

...matkallelähtö

Tilannekatsaus:

Vietin vajaan viikon kotona nauraen ja jutellen ja syöden ystävien kanssa, joogaten, tuskitellen painostavaa kuumuutta, kiukutellen kurjalle säälle, lukien ja - totta kai - kirjoittaen.

Ostin eilen Astrid Lindgrenin kaksi klassikkoa, Ronja Ryövärintyttären ja Veljeni Leijonamielen. Maksoivat yhteensä 39.90, mutta minullahan on rahaa. (Tai ainakin oli rahaa - palkasta kirjojen ostamiseen varaamastani satasesta on jäljellä vajaa neljäkymppiä.)

Olen uudelleenkirjoittanut Haukkojen sukua melkoisen ahkerasti, kuusi kokonaista sivua sekä kaksi sellaista sivua, joista tarvitsi korjata vain muutamia epätarkkuuksia ja latteuksia. Alkukohtaukset piti kirjoittaa kokonaan uusiksi muuttuneen juonen takia, mutta kunhan ne ovat valmiit, loppuromaani onkin lähinnä vain pienempää korjailua ja lisäilyä - näin ainakin toivon.
Niin kuin olen joskus sivulauseessa maininnutkin, olen ajatellut nimetä romaanini uudestaan. Olen huono tiivistämään reilun sadan A4:en tekstiä muutamaan ytimekkääseen sanaan, enkä ole kovin tyytyväinen nykyiseen nimivalintaani, varsinkaan nyt, kun kirjan rakenne jonkin verran muuttuu. Ennen kuin keksin uuden nimen kuvaamaan teemaltaan hivenen toiseen suuntaan kallistunutta romaania, kutsun kirjaprojektiani yksinkertaisesti Romaaniksi.

Lähdemme tänään taas mökille. Viivymme ainakin seuraavan viikon lauantaihin asti. Pidän mökkeilyn ajan lomaa sekä bloggailusta että Romaanin kirjoittamisesta. En kuitenkaan hylkää kirjoittamista kokonaan, vaan käytän tilaisuutta hyväkseni ja kokeilen viime postauksessa esittelemästäni Marketta Rentolan kirjoitusoppaasta löytämiäni kirjoitusharjoituksia. Saatan yrittää kirjoittaa jopa novellia. Eräs muistikirjaan taannoin raapustamani ideahahmotelma on kutkutellut mielikuvitustani jo pidemmän aikaa: Tyttö joka ei osannut riidellä.

Nyt minun täytyy kuitenkin ryhtyä pakkaamaan. Olen tähän mennessä vain kasannut mukaan otettavia tavaroita huoneeni lattialle sitä mukaan kuin ne juolahtavat mieleeni. Korkeimmaksi kohoaa kirjapino, joka on suloinen, houkutteleva sekoitus kirjastonkirjoja ja oman kirjahyllyni aarteita.

Hyvää kesää kaikille & ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti