6. elokuuta 2012

...mustikasta siniset sormet

En keksinyt tänään mitään kirjoitettavaa, joten ajattelin esittää kysymyksen, jonka olen jo pitkään halunnut esittää:

Mitä teille tulee mieleen kirjasta, jonka nimi on Haukkojen sukua?

Tiedän, että blogissani käydään, joten vaivautuisivatko haamulukijatkin nyt pysähtymään hetkeksi ja kirjoittamaan muutaman sanasen? Kirjoittakaa, mitä ensimmäisenä tulee mieleen. Onko nimi naurettava, kaunis, dramaattinen, kummallinen? Lukisitteko kirjan nimen perusteella? Mitä ennakko-odotuksia nimi asettaa? Odotatteko tuon nimiseltä kirjalta seikkailua, romantiikkaa, kauhua? Vastatkaa rehellisesti, koska niin kuin olen ennenkin maininnut, en ole kovin kiintynyt tähän romaanini nykyiseen nimikyhäelmään, enkä siis todellakaan loukkaannu, jos ette pidä siitä. Kysyn ihan vain uteliaisuudesta, kartoittaakseni vähän, mitä mahdolliset lukijat tuosta nimestä ajattelevat.

4 kommenttia:

  1. Kiitos kaikille viitseliäisyydestänne. Ajattelin palkita vastauksenne paljastamalla seuraavassa postauksessa, millainen kirja romaanistani on oikeasti tulossa, eli kuinka oikeaan osuitte. Mutta koska kukaan ei ole viitsinyt vaivata päätään, pidän sen vielä salaisuutena. Mua-hah-haa jne.

    VastaaPoista
  2. Itse kiinnostuisin kirjasta jonka nimi on Haukkojen sukua. Olisi pakko vetästä se hyllystä pois ja lukea takakansi ;) Nimestä minulle tulee mieleen haukka lentämässä korkeiden kuusten yläpuolella, niin korkeiden että sen on pakko olla fantasiaa. Nimestä tulee heti mieleen fantasiakirja ja se on jotenkin mielenkiintoinen, koska se jättää lukijan ihan arvailujen varaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ajatuksistasi! Nimi on tosin menossa vaihtoon (Otavallakaan siihen ei oltu oikein tyytyväisiä).

      Poista
    2. Ahaa okei. Mitä nimeä sitten Otava ajatteli(tiedätkö)?

      Ja pakko kysyä, että liittyykö alkuperäinen nimi Haukkojen sukua jotenkin kirjaimellisesti kirjaan? Tai mistä keksit nimen? :D

      Poista