20. marraskuuta 2014

...uusi ihana makuyhdistelmä

Rakastan listoja. Ehkä olette sen jo huomanneetkin. Teen tehtävälistoja, ostoslistoja, kirjalistoja, listoja siitä miksi pidän jostakin tai jostakusta, ja unelmalistoja. Listat selkeyttävät elämää, ja niitä on hauska laatia - on hauskaa huomata kuinka monta kohtaa keksii. Jälkeenpäin noiden kohtien yliviivaaminen on pienen elämäni pieniä-suuria iloja: kun on esimerkiksi tutustunut yhteen kohteeseen luvattoman pitkästä "Missä kaikkialla maailmassa haluan käydä" -listastani, ja sen voi ruksia yli, siirtyä seuraavaan matkakohteeseen. (Tämä tekniikka tosin pettää useasti... Kun jokin matkakohde onkin niin ihana, että siellä haluaa käydä uudestaan, ei lista ole vähentynyt yhdelläkään kohdalla - rahat sen sijaan ovat.)

Viime viikolla keksin jälleen laatia listan eräästä aiheesta, nimittäin siitä kuka ja millainen haluan tulevaisuudessa olla. Uskon vakaasti siihen, että kun tavoitteensa on kirjannut ylös, ne myös toteutuvat todennäköisemmin kuin jos ne vain jäisivät tiedostamattomiksi toiveiksi jonnekin alitajuntaan. Tässä listani siis on:

Haluaisin olla...
...tatuoitu äiti. (Tatuoinneista lisää myöhemmin.)
...arpinen seikkailija / matkailija jolla on talo täynnä kummallisuuksia, kuten aito didgeridoo ja jääkarhun käpälänjälki kipsissä.
...saaressa asuva kirjailija.
...tanssiksi pistävä vaimo ja isoäiti.
...noitaäiti joka tuntee luonnon, ja etenkin saariston.
...tarinankertoja.

Täytyy silti sanoa että pidän myös siitä millainen olen juuri nyt (välivuottaan viettävä nuori, opiskelupaikka odottamassa, vapaa, sen verran rahoissani että voin vähän matkustella, epäsäännöllisissä töissä, muutaman ihanan ihmisen ystävä). En ole pitkään aikaan ollut näin tyyni, tyytyväinen elämääni. Toki jalkoja hiukan kihelmöi siihen malliin, että pian olisi taas ulkomaanmatkan aika, mutta matkakuumekin tuntuu suloiselta, kun tietää oikeasti voivansa lähteä milloin tahansa melkein minne tahansa. Välivuoden iloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti